Vanliga frågor & svar

Vad behöver jag ta med?

Du behöver bekväma fritidskläder och bra skor på fötterna. 
Skulle väderprognosen visa regn, ta med skor/stövlar som tål vatten. En vindtät jacka är alltid bra att ha med.
Är solen framme så glöm inte solglasögon och om du behöver, solskyddskräm.

Vilka fiskar kan man fånga?

Vi fångar generellt Aborre, Gädda, Havsöring och Gös.

Vi utövar catch and release så all fisk släpps tillbaka.

När fiskar ni?

Året runt så länge det inte är is. 

Vilken kompetens har ni?

Alla som arbetar i och med catch&relax innehar erforderliga utbildningar för den verksamhet vi bedriver tillsammans med våra gäster. Sportfiskeguiderna besitter stor kunskap & kompetens samt stor vilja att dela med sig av kunskaper till våra gäster.
Vi är medlemmar i SOF – Sveriges Organiserade Fiskeguider

Vilken säkerhet erbjuder ni?

Vi har lagt stor vikt på hög säkerhet för våra gäster. Båtarna har modern navigation- och säkerhetsutrustning. Sk. skeppsapotek finns ombord.

Har ni någon miljöpolicy?

catch&relax har genomgåt utbildningen ”hållbarhet” och erhållit certicificering.
Allt vi gör i form av aktiviteter med våra gäster är inom ramarna för allemansrätten, lagar och lokala förordningar. Våra båtar har utrustats med moderna motorer för att erhålla bästa bränsleekonomi och minimum av onödiga utsläpp.

Vi anpassar vårt körsätt för att förbruka ett minimum av bränsle. Vårt mål är att använda miljövänliga elmotorer och annan utrustning i den utsträckning som går vid fisket. Vi servar regelbundet alla båtar och dess utrustning för att uppnå maximal prestanda och därigenom minimal påverkan av miljön. Vätskor och rengöringsmedel vi använder är ekologiskt ned brytbara.

Är jag försäkrad hos er?

catch&relax innehar ansvarsförsäkring (POI) som träder i kraft om vi kan anses ha agerat oaktsamt på något sätt. Samtliga catch&relax båtar är helförsäkrade för året runt bruk i kommersiell drift hos Alandia

Hur ser era försäkringsvillkor ut?

catch&relax innehar ansvarsförsäkring (POI) som träder i kraft om vi kan anses ha agerat oaktsamt på något sätt. Samtliga catch&relax båtar är helförsäkrade för året runt bruk i kommersiell drift hos .

En ofta förekommande missuppfattning är att man tror att deltagarna är försäkrade via aktivitetsarrangörens försäkringsbolag under en företagsaktivitet. Så är Inte fallet!

Det är alltid det beställande företagets försäkringar som försäkrar den anställde under hans eller hennes företagsutövning. Dvs. om företaget beställer en aktivitet till sina anställda, så är det också det beställande företagets försäkringar som täcker sina anställda, även fast det är någon annan som utför arrangemanget! Endera via företagets gruppförsäkring för sina anställda, eller om det finns enskilda försäkringar. Detta är ofta inget problem i Sverige, då de flesta företag har en gruppförsäkring för sina anställda! För privatpersoner gäller deras olycksfallsförsäkring. Exempel: Du ramlar och slår dig, råkar göra illa någon annan ombord.

Boka våra aktiviteter direkt här på sajten